Prokuroria Publike Themelore, pas më shumë se një viti pas padisë, ka hapur hetim mbi mënyrën në të cilën Talat Xhaferi u zgjodh kryetar i Kuvendit të Maqedonisë.

Çështja po aktivizohet, njofton “Tv24”, pas paraqitjes së padisë nga një shoqatë qytetare për respektimin e rregullave me seli në Manastir.

Nga Prokuroria për krimin e organizuar thonë se për rreth dhjetë ditë janë thirr rreth 67 deputetë për të hetuar nëse ka pasur tradhti të lartë, dhunë ndaj përfaqësuesve të organeve më të larta shtetërore, shpërdorimit të detyrës, ndërmjetësimit të paligjshëm dhe autonomisë, sipas padisë.