Në Qeveri sot do të promovohet portali i ri për të dhëna të hapura të cilin e ka përpiluar Ministria e Shoqërisë Informatike dhe Administratës (MSHIA).

Kjo nismë është pjesë e strategjisë të MSHIA e cila ka për qëllim rritjen e transparencës, llogaridhënies dhe besimin tek institucionet.

Në këtë portal do të publikohen dokumente dhe të dhënat e institucioneve në vend.