Numri i amerikanëve që e mbështesin Presidentin Donald Trump, ra me 3 pikë përqindje duke shkuar në nivelin më të ulët të vitit, pas publikimit të një raporti të posaçëm që detajon ndërhyrjen e Rusisë në zgjedhjet e fundit presidenciale në Shtetet e Bashkuara.

Sondazhi, i kryer të enjten pasdite deri në mëngjesin e së premtes, është sondazhi i parë kombëtar për të matur përgjigjen nga publiku amerikan, pasi Departamenti Amerikan i Drejtësisë lëshoi raportin 448 faqe të Robert Mueller, avokatit special, që tregonte raste të shumta në të cilat Trump mund të kishte ndërhyrë në hetim.

Sipas sondazhit, 37 përqind e të rriturve në Shtetet e Bashkuara miratuan performancën e Trump në detyrë, duke u ulur nga 40 përqind në një anketë të ngjashme të kryer më 15 prill dhe që përputhej me nivelin më të ulët të vitit.
Kjo shifër është gjithashtu më poshtë nga 43 për qind në një sondazh të kryer pak pasi Prokurori i Përgjithshëm i SHBA William Barr foli për një përmbledhje të raportit në mars.

Në raportin e tij, Mueller tha se hetimi i tij nuk tregoi se fushata e Trump ishte koordinuar me rusët. Megjithatë, hetuesit gjetën “akte të shumta nga Presidenti që ishin në gjendje të ushtronin ndikim të padrejtë mbi hetimet për zbatimin e ligjit”.

Ndërsa Mueller përfundimisht vendosi të mos e ngarkonte Trumpin me një krim, ai gjithashtu tha se hetimi nuk e përjashtoi as presidentin.