Kush nuk i do pushimet?

Sipas disa zbulimeve të një studimi 40 vjeçar thuhet se pushimet zgjasin jetwn. Studiuesit thanë: Pushimet mund të jenë një mënyrë e mirë për të lehtësuar stresin.

Studimi është bërë me 1,222 meshkuj të moshës së mesme dhe deri në fund të gjykimit, rreziku i sëmundjeve kardiovaskulare u ul me 46% në grupin e ndërhyrjes krahasuar me njerëzit e tjerë.

Gjysmës së këtyre burrave u është dhënë udhëzim për të ushtruar, për të ngrënë shëndetshëm, për të mbajtur një peshë të shëndetshme dhe për të ndaluar pirjen e duhanit, ndërsa të tjerëve nuk u është dhënë asnjë këshillë e tillë.

Shkencëtarët u befasuan kur zbuluan se atyre që iu dhanë këshilla për stilin e jetës kishin më shumë të ngjarë të vdisnin të rinj sesa ata që s’kishin.

Ekspertët zbuluan se midis të njëjtit grup, ata që bënin më pak se tre javë pushim çdo vit kishin 37 përqind më shumë gjasa të vdisnin të rinj gjatë 30 viteve të ardhshme.

Profesorët gjithashtu thanë që: “Burrat me pushime më të shkurtra punonin më shumë dhe flinin më pak se ata që bënin pushime më të gjata”.

Rezultatet e studimit nuk tregojnë se edukimi shëndetësor është i dëmshëm. Përkundrazi, ata sugjerojnë që zvogëlimi i stresit është një pjesë thelbësore e programeve që synojnë uljen e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare. Këshillat për stilin e jetës duhet të kombinohen me mençuri me trajtimin modern të ilaçeve për të parandaluar ngjarjet kardiovaskulare tek individët me rrezik të lartë.

Kjo do të thotë qartë se të gjithë kemi stres dhe është e rëndësishme për ne që ta lirojmë atë duke hequr ca kohë nga puna dhe përgjegjësitë e tjera. Kështu që shkuarja në pushime na bën të relaksuar dhe na jep një jetë të gjatë.

Prandaj, merrni pak kohë dhe shkoni për një pushim për të lehtësuar stresin tuaj.

Artikulli paraprakGrubi: Integrimi Europian nuk mund të pengohet me metoda arkaike
Artikulli tjetërRMV/ Çdo i dhjeti qytetar mendon se COVID-19 nuk ekziston