Numri i automjeteve në Tetovë po rritet nga viti në vit, dhe infrastruktura e trafikut ka qenë e njëjtë për gati dy dekada. Asnjë rrugë e re nuk po ndërtohet ose ato ekzistueset nuk po zgjerohen. Vlerësimet tregojnë se ka rreth 60,000 automjete në qytet, dhe një problem shtesë është se trafiku në Tetovë është duke u përdorur si një aks tranziti për udhëtarët që shkojnë nëpër komunat e tjera të Pollogut dhe në Kosovë, shkruan Telma.

Ekspertët shohin zgjidhje në ndërtimin e qarkores, e cila do të zvogëlojë ndjeshëm kaosin.

Nga Ministria e Transportit dhe Lidhjeve thonë se Qeveria po bën përpjekje për të ndërtuar projekte kapitale për një trafik më të sigurt dhe më të ngjeshur. Sidoqoftë, posaçërisht për ndërtimin e qarkores së Tetovës, duhet të përfshihet vetëqeverisja lokale, e cila së pari duhet të përgatisë një projekt.

Komuna e Tetovës ende nuk ka shpallur një projekt për një qarkore. Ndërkohë, nuk është ndërmarrë asnjë veprim për të depërtuar në tre bulevardet në qytet, kështu që shumë prej automjeteve futen përgjatë rrugëve të ngushta dhe rrugicave duke krijuar kaos dhe tollovi shtesë.

Artikulli paraprakBDI Tetovë sot zgjedh kryesinë e re, ja kush janë kandidatët
Artikulli tjetërBBC: Shpërfillja evropiane ushqen pakënaqësinë në Ballkan