Qeveria ka përgjegjësinë më të madhe për ikjen e ish-kryeministrit Nikolla Gruevski në Hungari.

Në një anketë më të re të Telma dhe MCMS, 44,4 për qind e qytetarëve kanë vlerësuar se Qeveria ka qenë e njohur me arratisjen azilin politik të Gruevskit, ndërsa 25 për qind besojnë se ai ka arritur që të ikë pa njohurinë e Qeverisë. Mbi 14 për qind nuk ka dhënë asnjë përgjigje.