Qeveria ka propozuar ndryshime të Kodit Zgjedhor me të cilat synohet shfuqizimi i Nenit i cili parasheh që anëtarët e KSHZ-së të zgjidhen me 61 vota në Kuvend dhe jo me 2/3 e votave, gjegjësisht me 81.

Iniciativa vjen pasi procesi i përzgjedhjes së anëtarëve të KSHZ-së tashmë disa javë ka ngecur në Komisionin për Zgjedhje dhe Emërime për shkak të mungesës së konsensusit ndërmjet të pozitës dhe opozitës.

Nga Kabineti i kryeparlamentarit Xhafeir konfirmojnë se deri tek ata ka arritur kz propozim-ndryshimi i ligjit.

 

Artikulli paraprakVajgëll: Tani është momenti kyç për Maqedoninë, shans të dytë nuk do të ketë
Artikulli tjetërZëvendës-ndihmës sekretari shtetëror i SHBA-së, Pit Maroko sot në Shkup