Zëdhënësi i Qeverisë së Maqedonisë, Muhamet Hoxha ka treguar përkthimin shqip të emrit të ri të Maqedonisë “Severna Republika Makedonija”. Sipas Hoxhës, ky emër shqip do të përkthehet “Republika e Maqedonisë së Veriut”.

Hoxha tha se kjo është vendosur pas konsultimeve të bëra me linguistë dhe me ekspertë.

Ndërsa mbrëmë edhe zv. kryeministri për çështje evropiane Bujar Osmani në profilin e tij në Facebook ka prezantuar emrin e ri të Maqedonisë në gjuhën shqipe.

Прес-конференција на портпаролите на Владата (13.06.2018)

Проследете ја во живо прес-конференцијата на портпаролите на Владата на Република Македонија, Миле Бошњаковски и Муамет Хоџа, по 72-рата седница на Влада.

Publiée par Влада на Република Македонија sur Mercredi 13 juin 2018