Qeveria pranoi propozimin e Komisionit për sëmundje infektive pranë Ministrisë së Shëndetësisë, lidhur me nevojën për vendosjen e ndalimit dhe një regjimi të veçantë për lëvizjen gjatë fundjavës së ardhshme, duke marë parasysh gjendjen epidemiologjike në Republikën e Maqedonisë së Veriut.
▶️Lëvizja e qytetarëve në territorin e Republikën e Maqedonisë së Veriut, do të jetë duke filluar nga 24 Maj 2020 (e Diellë ) nga ora 11:00 deri 26 Maj 2020 (e Martë) në ora 05.00.

▶️Qeveria pranoi propozimin e Komisionit për sëmundje infektive pranë Ministrisë së Shëndetësisë, dhe mori vendim që çdo person vendas apo i huaj që gjatë hyrjes në Republikën e Maqedonisë së Veriut të tregojë test të bërë gjatë 72 orëve të fundit para se personi të hyjë në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Nëse testi është negativ personi drejtohet në izolim shtëpiak!