Nga 1 korriku i këtij viti deri tek Gykata Evropiane për të drejtat e njeriut në Strasburg janë dërguar 385 kërkesa nga qytetarët e Maqedonisë së Veriut.

Kjo është bërë e ditur nga Hartmut Rank, drejtori i programit të Fondacionit “Konrad Adenauer” për sundimin e së drejtës në Evropën Juglindore. Ai tha se numri i këtyre kërkesave përbën shqetësim të madh.

Artikulli paraprakSot, në Gjykatën Penale në Shkup do të vazhdojë gjykimi kundër kompanisë transportuese “Durmo Turs”, për shkak të aksidentit në Llaskarcë ku mbetën të vdekur 16 udhëtarë, njofton Portalb.mk. Rastin e udhëheq gjykatësja Dijana Gruevska- Ilievska, ndërsa përfaqësues i aktakuzës është prokurori publik Darko Jakimovski. Për seancën e sotme janë ftuar dëshmitarët okularë të dëmtuar, ndërsa duhet të dëgjohen edhe si dëshmitarë të ndodhisë. Të akuzuar janë 6 persona, dhe atë, pronari i kompanisë transportuese “Durmo Turs”, Durmish Beluli, përgjegjësi i kompanisë, Remzi Miftari dhe vozitësi i autobusit, Manoil Trifunovski. Këta ngarkohen për veprën penale “Vepra të rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pronës në komunikacion”, ndërkaq tre të punësuarit e stacionit të kontrollit teknike, Igor Gjorgjievski, Goran Dukovski dhe Jane Bovarski akuzohen për pjesëmarrje në kryerjen e veprës penale.
Artikulli tjetërA do të ketë grevë në arsim, flet kreu i Sindikatës