Juristi nga Prishtina, Getoar Mjeku, ka nisur një peticion për të kundërshtuar copëtimin, këmbimin eterritoreve dhe ndarjen.

Në peticion kërkohet që Serbia ta njohë Kosovën dhe paralajmëron se presidenti Hashim Thaçi nuk ka autoritet ligjor për të negociuar me Serbinë.
Peticioni mund të nënshkruhet nga qytetarët e Kosovës dhe qytetarët e vendeve evropiane, duke ndjekë këtë vegëz: https://www.change.org/p/presi…

Parashihet që në fund peticioni t’u dërgohet zyrtarëve të lartë të BE-së, përfshi përfaqësuesen e lartë Federica Mogherini dhe komisionerin për Zgjerim Johannes Hahn