Besimtare Myslimane, duke u falur ne Bulevardin Deshmoret e Kombit, me rastin e festes se Fiter Bajramit ose Bajramit te Madh i cili vjen pas muaji te shenjte te Ramazanit./r/n/r/nAlbanian Muslims take part in Eid al- Fitr prayer at Tirana’s main boulevard on July 17, 2015. Muslims around the world celebrated Eid al-Fitr this week, marking the end of the holy month of Ramadan during which devotees are required to abstain from food, drink and sex from dawn to dusk.

Pavarësisht lehtësimit thuajse të plotë të masave kundër koronavirusit, e diela do të mbyllet sërish, çka do të thotë se besimtarët myslimanë nuk do të mund të falin namazin e Fiter Bajramit.

Festa është kulmi i një muaji agjërimi, i cili mbyllet zakonisht me lutje të përbashkëta mëngjesin e ditës pas mbylljes së muajit të shenjtë të Ramazanit.

Megjithatë, kjo e diel, në të cilën bie festa e Bajramit, nuk do të mund të falet nëpër xhamia apo në sheshe publike siç ka ndodhur vitet e mëparshme.

Vendimi i papritur i kryeministrit Rama u lajmërua shkurtimisht në Facebook dhe vlen për zonat të cilat konsiderohen ende të kuqe për shkak të koronavirusit.

Dita e hënë është ditë pushimi zyrtar, ndërsa ende nuk ka një vendim nëse do të ketë një vendim të ngjashëm si të dielën.