Gazetari Arben Ratkoceri, i ftuar në emisionin “Ruga drejt” në Alsat gjatë debatit që u zhvillua sot në mbrëmje për gjuhën e urrejtjes ditëve të fundit, ai foli edhe për premtimet dhe mos mbajtjen e fjalës nga ana e politikanëve sepse në këtë shtet përveç mos angazhimit të pushtetarëve mungojnë edhe paratë. Sipas Ratkocerit paratë i kanë nja 10-15 oligarkë maqedonas dhe biles pasuria e tyre shkon disa herë më shumë se buxheti i vet shtetit.

>
Gjithmonë partitë zotohen se do bëjmë këtë do bëjmë atë, do të duket shumë bukur, do dali studiues, do të japing anën sicilogjike, mirpo kur të mbërrish në ekipe dhe të shohish kush I ka paret në këtë shtet? Kur të dalin 10-15 oligarkë, eskluzivë, maqedonas më të pasur në këtë vend, në të cilën mund të kenë pare të vetat disa here më shumë se buxheti, atëherë bie çdo gjë në letër- tha Ratkoceri.