Pas shfaqjes së filmit maqedonas ku UÇK-ja paraqitet në mënyrën më të keqe të mundshme ka reaguar edhe ministri i kulturës Asaf Ademi.

“Nesër në ora 15.00, së bashku me drejtorin e Agjensionit për film, do ta njoftojmë opinionin e gjerë se si në vitin 2015, nga garnitura paraprake, me paratë e qytetarëve u financuar xhirimi i një filmi që i ofendon vetë qytetarët.

Do te njoftohen qytetarët se kush lejoi financimin e këtij projekti kontrovers dhe tendencioz; kush shkruajti recenzionin pozitiv si dhe procedurat juridike që do të ndermirën nga ana jonë.
Mjaft më!!!”,është shprehur ministri.