Një burim i njohur me situatën pretendon se regjisori Joss Whedon kërcënoi të dëmtojë karrierën e Gal Gadot gjatë përsëritjes së disa skenave për filmin “Justice League”.

Ai filloi të akuzohej nga shumë, qysh në korrikun e kaluar, kur aktori Ray Fisher akuzoi regjisorin për sjellje “të vrazhdë, të dhunshme, joprofesionale dhe plotësisht të papranueshme” në shesh-xhirim.

Fisher, i cili luan Cyborg në “Justice League”, foli përsëri për temën për “Hollywood Reporter” dhe gjithashtu preku përpjekjet për të diskutuar me Whedon pasi ai mori një skenar të rishikuar.

Whedon, i cili as nuk donte të dëgjonte për vërejtjet e tij, thuhet të ketë deklaruar se nuk i pëlqente të merrte kritika nga askush, madje as nga Robert Downey Junior. Një burim për Reporter pretendon se Whedon u soll në mënyrë të ngjashme me Gal Gadot dhe Jason Momoi kur e pyetën atë për ndryshimet në skenar.

Whedon dhe Gal Gadot janë grindur pasi ai pretendoi se ajo donte të hidhej nga një projekt në tjetrin dhe tha se ajo ishte më agresive sesa personazhi i saj në “Wonder Woman”. Sipas mediave amerikane, pasi Gadot u ankua për fjalitë që ishin të diskutueshme për të, Whedon e kërcënoi se do t’i dëmtojë karrierën.

Fisher nuk hyri në detaje, por dëshmitari i supozuar më vonë pohoi se Whedon t’i ketë thënë Gal Gadot se ai ishte një shkrimtar dhe se ajo mund të heshtte, sepse ai mund ta bënte “tepër budalla në atë film”.

Vidon dyshohet se kërcënoi Patty Jenkins, regjisorin e filmit “Wonder Woman” dhe të dy përfunduan në një takim me presidentin e atëhershëm të Warner Bros.

“Unë kisha probleme me Vidon dhe Warner Bros., por ato u zgjidhën në kohë,” tha Gal Gadot më vonë.

Gal Gadot shprehi mbështetje për Fischer pas akuzave të tij, të cilat nxitën hetimin e Warner Bros. Studioja tha se u morën masa korrigjuese, megjithëse nuk zbuloi rezultatet e hetimit.