Në 24 orët e fundit janë kryer 1.419 testime, kurse janë regjistruar 166 raste të reja të Kovid-19 në: Shkup- 47, Kumanovë-17, Dibër -1, Shtip- 23, Gostivar- 10, Tetovë – 12, Strugë-7, Manastir-1, Ohër-3, Kavadar-9, Gostivar-15, Gjevgjeli-1, Strumicë-1, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-10, Vinicë-2, Sveti Nikollë-2, Kërçovë-12, Negotinë-2. Kanë vdekur katër pacientë, një nga Shkupi (77), një nga Kërçova (72), një nga Shtipi (58) dhe një nga Manastiri (70). Të gjithë pacientët kanë vdekur në kushte spitalore.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 185 pacientë të shëruar nga: Shkupi-98, Kumanovë-17, Shtip- 25, manastir-8, Gostivar-15, Radovish-2, Probishtip-1, Sveti Nikollë-12, Kërçovë-3, resnje-4, kumtoi Ministroa e Shëndetësisë.
Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Kovid në vend që nga fillimi i epidemisë është 11.054, numri i pacientëve të shëruar është 6,882, numri i viktimave është 497 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3.675. Dy testet e djeshme janë kontrolle dhe evidentohen sot. Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shkup 4901, aktiv 1372
• Kumanovë 1083, aktiv 263
• Dibër 206, aktiv 118
• Shtip 859, aktiv 428
• Prilep 333, aktiv 53
• Tetovë 1057, aktiv 237
• Strugë 456, aktiv 202
• Veles 225, aktiv 22
• Manastir 143, aktiv 64
• Ohër 227, aktiv 89
• Kavadar 70, aktiv 53
• Gostivar 465, aktiv 269
• Gjevgjeli 23, aktiv 12 (7 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 3 të Bogdancit)
• Strumicë 37, ​​aktiv 21
• Kriva Pallankë 25, aktiv 11
• Radovish 29, aktiv 21
• Krushevë 16, aktiv 9
• Koçan 104, aktiv 24
• Probishtip 53, aktiv 19
• Demir Hisar 33, aktiv 27
• Makedonski Brod 36, aktiv 31
• Pehçevë 6, aktiv 0
• Berovë 5, aktiv 1
• Vallandovë 6, aktiv 0
• Vinicë 18, aktiv 14
• Dellçevë 5, aktiv 4 (4 persona nga NJR Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 14, aktiv 8
• Sveti Nikollë 224, aktiv 165
• Kërçovë 172, aktiv 105
• Resnjë 146, aktiv 26
• Negotinë 27, aktiv 7 (10 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Testet e bëra 1.419 janë përmes: ISHP-1058, QSHP Shkup-23, Avicena-134, Biotek-72, ASHAM -83, Sistina me metodën PCR -114, Klinika Infektive -6, GAK-12. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 105.357 testime të Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën Infektive në 24 orët e fundit janë pranuar 6 pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 90 pacientë. Në mbështetje oksigjeni janë 47 pacientë, nuk ka pacientë në makinë respiratore.