Ish presidenti Branko Cërvenkovski që me muaj nuk ka qenë i pranishëm në opinion tashmë ka nisur të merr pjesë në evente publike.

Cërvenkovski nuk ka dhënë ndonjë deklaratë lidhur me ndryshimin e emrit dhe kushtetutës ka marrë pjesë në formimin e një grupi prej burrështetasve të Europës jugore me qëllim të forcimit të raporteve ndërfqinjësore dhe promovimin e vlerave të BE-së.

Klubin e ish politikanëve të rajonit i formuar në Podgoricë nga ana e përfaqësuesve të Maqedonisë, Serbisë, Kroacisë, Malit të Zi, Bosnjës dhe Hercegovinës, Slovenisë dhe Kosovës.
Krahas nikoqirit Filip Vujanoviq në grup janë edhe Danilo Turk, Zlatko Lagunxhija, Mirko Cvetkoviq, Jadranka Kostov, e mes tyre marin pjesë edhe Milan Kuçan, Stipe Mesiq, Igor Lukshiq e Hari Kostov.