Në daklaratën për media nënkryetari i Parlamentit nga rradhët e Lëvizjes BESA, Fadil Zendeli deklaroi se ai dhe partia që përfaqëson në lidhje me ndryshimin e kodit zgjedhor kanë hedhur që moti idenë për reformim të sistemit zgjedhor, por kjo që ishte inovative ishte ideja për zvogëlim të njësive zgjedhore dhe atë nga gjashtë që janë tani, të bëhen tre, pasi sipas Zendelit do reflektonte më mirë realitetin e Maqedonisë së Veriut, edhe ndarja gjeografike, ajo politike si dhe ndarja etnike.