Përparimi i Maqedonisë nuk do të ishte i mundur nëse nuk do të ishte lidershipi i guximshëm dhe realizimi i suksesshëm i reformave, porositën sot përfaqësuesit e Grupit të Ohrit, miqtë dhe mbështetësit e vendit tonë, të kryesuar nga sër Xhorxh Robertson në takimin me kryeministrin Zoran Zaev në Samitin e BE-së për Ballkanin Perëndimor në Londër.

Siç kumtoi shërbimi qeveritar për shtyp, ish-sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Lordi Robertson, në takime informoi se të gjithë anëtarët e gripit Ohri dhe miqtë e Maqedonisë e kanë mbështetur letrën e cila në emër të grupit u është dërguar shefave të shteteve dhe qeverive të vendeve anëtare të BE-së dhe të NATO-s, për vendimin pozitiv të Këshillit të Evropës dhe për aktivizimin e paralajmëruar të ftesës për anëtarësim në NATO.

Gjatë takimeve, diplomatët dhe politikanët me përvojë, përfaqësues të disa organizatave ndërkombëtare, e cekën përparimin e jashtëzakonshëm të Maqedonisë dhe e theksuan rëndësinë historike për marrëveshjen e arritur me Greqinë e cila i hapi dyert për anëtarësim në NATO dhe datën për negociata me BE-në.

Kryeministri Zaev i njoftoi anëtarët e Grupit të Ohrit me hapat që paraprijnë gjatë implementimit të marrëveshjes, ndërkaq posaçërisht për referendumin në të cilin qytetarët duhet ta thonë fjalën e fundit dhe zgjedhjen për të ardhmen e vendit që e garanton anëtarësimi në NATO dhe fillimi i negociatave me Bashkimin Evropian.

Bashkëbiseduesit në takimet e punës u dakorduan se është me rëndësi tejet të madhe që shumica e qytetarëve e mbështesin anëtarësimin në BE dhe në NATO dhe se ky është argument për pritje optimiste për epilogun e referendumit.

Në takimet e punës me kryeministrin Zaev dhe me disa nga delegacioni qeveritar, përfaqësuesit e Grupit të Ohrit cekën se edhe më tutje mbeten të përkushtuar në mbështetjen për Republikën e Maqedonisë dhe potencuan se para vendit është gjasa e vetme për stabilizim të përhershëm dhe për realizim të qëllimeve strategjike, anëtarësimi në BE dhe në NATO, të cilat garantojnë përparim ekonomik dhe institucione demokratike.

Artikulli paraprakGjoba për 82 shoferë për parkim jo të drejtë
Artikulli tjetërVrasja e Sazdovskit, pritet të dëshmoj dëshmitari kyç