Matjet e Entit shtetëror të statistikave bënë bashkë ekipin ekonomik të Qeverisë dhe Kryeministrin Zoran Zaev. Pasi shifrat treguan ulje të papunësisë dhe rritje të Prodhimit Bruto Vendor, zyrtarët më të lartë qeveritarë thanë se gjatë tre muajve të parë të këtij viti norma e rritjes është 4.1 për qind.