MPJ ruse ka bërë të ditur se Rusia ka kërkuar mbledhje të jashtëzakonshme urgjente të Këshillit të Sigurisë pranë OKB-së, shkruan Fakte.

Sipas rusëve, mbledhja pritet të mbahet brenda kësaj jave ndërsa qëllimi është të vendoset veto në zbatimin e Marrëveshjes së Prespës, që zgjidhë kontestin shumëvjeçar mes Maqedonisë dhe Greqisë nē lidhje me emrin e vendit.

Kohë më parë, Presidenti i Maqedonisë Gjorge Ivanov, nga foltorja e OKB-së kundërshtoi ashpër këtë marrëveshje , duke thënë se e njejta fahinë identitetin dhe historinë maqedonase.