Shefja e Prokurorisë Publike për krim të organizuar, Vilma Ruskovska, për “24 Otvoreno” në lidhje me thirrjen në gjykatë Remenskin dhe duke zbuluar shumat e dërguara përmes mesazheve në internet, tha se hetimi ishte ende në vazhdim dhe nuk mund të fliste me detaje për hetimin.

“Në fazën e hetimit nuk mund të flas më hollësisht. Nuk thashë fare se ka disa figura. Burri i Remenski është i punësuar në Agjencinë për Kundërzbulim, jo në MPB. Ai nuk është thirrur, ndërsa nëse ai do të thirret varet nga rrethana të tjera. Unë nuk e përjashtoj mundësinë e thirrjes së njerëzve të tjerë”, tha Ruskovska.

E pyetur se si u vlerësua se për të tjerët nuk u kërkua paraburgim, ajo tha se paraburgimi ishte kërkuar vetëm për një të dyshuar, por gjykata e refuzoi mocionin dhe urdhëroi arrest shtëpiak.

“Për tjetrën, e cila sapo kishte lindur, ne si prokurori sugjeruam sekuestrimin e pasaportës, ndërsa për të tretin vetëm masa parandaluese. Ne menduam se nuk ishte në rregull që të gjithë familjet të përfundonin në burg. Për të katërtin ne vlerësuam që masat paraprake ishin mjaft të mira, sepse shumica e provave dhe dëshmive në procedurën e procedurës paraprake u siguruan, dhe vetëm për të dyshuarin e parë kërkuam paraburgim, kërkuam sepse e dinim se ka hotel në Greqi dhe ekzistonte mundësia për arratisje”, tha Ruskovska.

Artikulli paraprakKlinika e re e Shkupit në pranverë, zgjedhjet e parakohshme nuk do të pengojnë ndërtimin e saj
Artikulli tjetërKQZ-ja tregon se kur do të shpallen rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve