Ne shpesh zgjedhim për ushqimin që është më i ulët në çmim, por disi me të njëjtën cilësi.

Salmoni i Alaskas konsiderohet si lloji më i mirë i salmonit për shkak të ujërave të largëta të Alaskës ku jetojnë

Në krahasim nga kjo, salmoni i fermave që ndodhet në kafaze neto të vendosura në oqean pranë bregut, lidhet me disa rreziqe shëndetësore për shkak të antibiotikëve dhe kimikateve të tjera që përdoren për trajtim.

Sipas një prej studimeve, salmoni i rritur nga fermat përmban përqëndrime ndjeshëm më të lartë të PCB-ve, dioksinës dhe ndotësve të tjerë që shkaktojnë kancerin salmoni i kapur në të egra.

Peshqit e fermave përmbajnë përqëndrime më të larta të ndotësve sesa peshqit e egër. Kjo, kryesisht për shkak se ato ushqehen me një vakt që përbëhet nga peshqit e ndotur.

Ngjyra e kuqe e salmonit të egër vjen nga algat e kuqe, butakët, disa insekte dhe të gjitha ushqimet natyrale të oqeanit që konsumojnë. Meqë salmonët e kultivuar ushqehen me kokrra të modifikuara dhe pjesë të kafshëve të ngordhura, mishi i tyre është natyrisht gri. Pra, atyre u jepen ngjyrosje artificiale për t’i bërë më tërheqës.

Si pasojë e konsumimit të këtij salmoni, trupi juaj mund të mbushet përplot toksina, të cilat rrezikojnë seriozisht shëndetin tuaj dhe janë të përqëndruara kryesisht në sistemin digjestiv.