Zyrtari i lartë i PDK-së, Sami Lushtaku i ka reaguas ashpër kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, i cili tha sot gjatë ditës së vetëm partia e tij mund ta mbrojë Ushtrinë Clirimtare të Kosovës. Lushtaku tha se Albin Kurti nuk mund ta mbrojë UÇK-në, pasi që sipas ish-kryetarit të Skenderajt për ta mbrojtur një vlerë, atë vlerë duhet ta kesh tënden ose së paku të dëshmohesh se sadopak e ndjen atë, e kjo i mungon Albin Kurtit dhe Lëvizjes Vetëvendosje.Lushtaku tha se ata që nga paslufta me akuzat e tyre vendosen themelet e çdo gjykate që synon njëllosjen e UÇK-së, tash po na prezantohen si gardianët e luftës, raporton Gazeta Blic.

“Mbrojtja” e tyre nuk është asgjë tjetër përveçse një kor kopallash e demagogjishë neveritëse, tha Lushtaku. Ky është postimi i tij i plotë në facebook: Për ta mbrojtur një vlerë, atë vlerë duhet ta kesh tënden ose së paku të dëshmohesh se sadopak e ndjen atë, e kjo i mungon Albin Kurtit dhe Lëvizjes Vetëvendosje.

Të gjithë ata që prej nga paslufta e deri sot, me akuzat e tyre ia vendosën themelet çdo gjykate që synonte të njolloste UÇK-në, tani përnjëherë po na prezantohen si gardianët e luftës dhe luftëtarëve. „Mbrojtja“ e tyre nuk është asgjë tjetër përveçse një kor kopallash e demagogjishë neveritëse.UÇK-ja as nuk ishte dhe as nuk është ekskluzivitet i askujt në veçanti.

UÇK-ja është vlerë sublime, simbol i përhershëm, histori e pashlyeshme dhe amanet i të rënëve për liri.Sot, ata që na sulmuan dhe tentuan ta relativizonin e minonin UÇK-në si themel të shtetit të Kosovës, befas po na dalin si mbrojtës, e të tillët janë të njëjtit që sulmuan edhe shtetin e Kosovës, janë të njejtit që nuk besuan as në liri e as në pavarësi.

Mençuria pas kuvendit e trimëria pas beteje nuk kanë asnjë vlerë, përveç për demagogët dhe frikacakët. Ne të gjithë duhet ta ruajmë UÇK-në nga pretendimet monstruoze të gjykatave dhe njëkohësisht nga këta “gardianët” që zhurmën e tyre nuk e kanë të sinqertë.

UÇK-ja është e popullit dhe jo e partive politike të cilat mbrojtjen e vlerave të UÇK-së e kanë për konsum e përfitime politike. Të tillët duhet të turpërohen nga UÇK-ja, nga të rënët dhe familjet e dëshmorëve. SL