Seanca parlamentar mbi draft-amendamentet për ndryshime kushtetuese është planifikuar për të shtunën, 1 dhjetor.

Sipas grupit të pavarur parlamentar të VMRO-DPMNE-së me propozimet e tyre që tashmë janë pjesë e draft-amendamenteve, forcohet identiteti, gjuha dhe kultura maqedonase.

Draftet amendamentet synojnë ndryshime në nenin 3, 36, 49 dhe në Preambulë.