hërbimi profesional i Komisionit shtetëror për parandalim të korrupsionit funksionon me më pak se gjysmën e stafit të nevojshëm, ndërsa nuk kanë edhe zyrë, as staf për të vënë në funksion pajisjen e dhuruar të IT-së dhe softuer me vlerë 600.000 euro, thonë punonjësit e Sekretariatit të Anti-Korrupsionit, shkruan Meta, transmeton Portalb.mk.

“Së pari, duhet urgjent të punësohet stafi. Pothuaj dhjetë vjet nuk ka promovim. Nuk ka as promovime as punësime, sepse nuk kishte pëlqim. Në Sekretariat ka 22 punonjës, ndërsa organizimi dhe sistematizimi aktual është për më shumë se 50 punonjës”, tha Sofka Pejovska Dojcinovska, ish-sekretare e përgjithshme e Sekretariatit të Komisionit Shtetëror për parandalim të korrupsionit.

Prandaj, Sekretariati nuk mund të përdorë edhe pajisjet e informacionit dhe softuerin që e ka pranuar si donacion.

Ne kemi një donacion të pajisjes IT dhe softuerit të kapin vlerën 600,000 euro, por ne kemi nevojë për hapësirë ​​dhe staf të mjaftueshëm. Për dy vjet s’po mund të punësojmë një ekspert të TI-së, nuk kemi mundësi as të përshtatim hapësirën.

Artikulli paraprakDëshmi shokuese për sulmet ndaj BFI-së (VIDEO)
Artikulli tjetër“TITANIK 3”, dëshmon kryetari i komisionit komunal