Pas një debati maratonë, 38 senatorë votuan kundër këtij projektligji dhe 31 në favor. Disfata e tij nënkupton se ligjvënësit duhet të presin deri vitin e ardhshëm për të rifilluar legjislacionin.

Aktualisht aborti lejohet në Argjentinë vetëm në rastet e përdhunimit, ose nëse shëndeti i nënës është në rrezik.
Përfaqësues të të dy krahëve u mblodhën jashtë parlamentit teksa zhvillohej votimi. Aktivistët kundër abortit u shfaqën entuziast, ndërsa në anën tjetër, shumë prej tyre të veshur me të jeshile për të treguar mbështetjen për kauzën, u panë duke qarë dhe duke ngushëlluar njëri-tjetrin.

Pas një debati maratonë, 38 senatorë votuan kundër këtij projektligji dhe 31 në favor. Disfata e tij nënkupton se ligjvënësit duhet të presin deri vitin e ardhshëm për të rifilluar legjislacionin.

Aktualisht aborti lejohet në Argjentinë vetëm në rastet e përdhunimit, ose nëse shëndeti i nënës është në rrezik.
Përfaqësues të të dy krahëve u mblodhën jashtë parlamentit teksa zhvillohej votimi. Aktivistët kundër abortit u shfaqën entuziast, ndërsa në anën tjetër, shumë prej tyre të veshur me të jeshile për të treguar mbështetjen për kauzën, u panë duke qarë dhe duke ngushëlluar njëri-tjetrin.