Një njeri vendos të djeg veten në zjarr të mërkurën në sheshin Ellipse në qendër të Uashingtonit, një shesh ky me një park të madh në anën tjetër nga ana veriore e Shtëpisë së Bardhë, tha Shërbimi Sekret që ruan zonën.

Një zëdhënës i Departamentit të Zjarrfikësve të Uashingtonit thotë për televizionin kombëtar CNBC,se : “Unë mund të konfirmoj që kemi transportuar një pacient me djegie të cilin e morëm nga parku Ellipsi dhe ne jemi tani në vendin e ngjarjes që ndihmojmë zyrtarët e rujatjes së rendit dhe sigurisë “, duke iu referuar dhe policisë së Parkut dhe zyrtarëve të Shërbimit Sekret të SHBA.

Alina Berzins thotë se po vizitonte Qendrën Kombëtare me dy kushërinjtë e saj nga Bolivia, kur e pamë këtë njeri në mes të parkut Ellipse kur, “ai filloi të vrapojë, dhe pastaj e pamë atë të mbuluar me flakë”.

Parku Ellipsi është një zonë e gjebërt shumica prej 52 hektar që shtrihet në jug të Shtëpisë së Bardhë dhe në veri të Mollës Kombëtare, në zemër të Uashingtonit.

Zëdhënësi i Shërbimit Sekret Jeffrey Adams tha në një deklaratë se oficerët e Divizionit të Divizionit të Agjencisë së Sigurisë së Shtëpisë së Bardhë “iu përgjigjën në sekonda incidentit” në park pasi “individi – një mashkull i të 40 -ve ndezi veten në zjarr”.

Zyrtarët pasi siguruan zonën filluan të administrojnë provat dhe japin ndihmën e parë për njeriun.

“Personi është transportuar në një spital lokal”, shtoi Adams.

Alina Berzins, u tregojë policisë dhe hetuesve se “e pamë që ky njeri flloi të vrapojë, dhe pastaj e pamë atë të mbuluar me flakë “.

“Pastaj policët në zonë e rrethuan e mbuluan me një çarçaf dhe e rrëzuan për tojë”, tha Berzins. Zjarri pastaj u shua, zjarri tha ajo.

Berzins tha se ajo dhe kalimtarët e tjerë në zonë ishin të tronditur kur panë ngjarjen nga afër.

“Të gjithë ishin në shok,” tha Berzins. “Isha unë dhe babai im në shok.”

Babai i Berzinsit ka postuar në Twitter një video që vajza e tij e mori për incidentin.

Ajo tha po ashtu pas kësaj se për disa sekonda dhjetra oficerë të zbatimit të ligjit me uniforma dhe civil vraponin për rreth vend ngjarjes dhe nga sipër vrojtonte një helikopter ndërkohë që automjete të shumtë policisë dhe mbrojtjes nga zjarri si dhe autoambulancat mbushën rrugët e parkut Ellipse.

Një zëdhënës i Shtëpisë së Bardhë nuk kishte asnjë koment të menjëhershëm derisa të përfundojnë hetimet.