Opozita do të flasë për zgjedhjet dhjetë herë, vetëm për të shmangur sfidën kryesore për të siguruar që të gjithë të mbajnë përgjegjës për krimin dhe që ligji për prokurorinë të miratohet, tha zv. kryeministrja dhe ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Sheqerinska, duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari në lidhje me kohën zgjedhjet parlamentare, gjatë vizitës së sotme në kompaninë “Eurkomposit” në Prilep.

Sipas saj, së pari është i rëndësishëm konsensusi për ligjin për prokurorinë publike, veçanërisht pasi deklarohet se është për BE dhe NATO.

“Një gjë është e qartë për mua që opozita nuk kërkon zgjedhje, por dëshiron të shmangë diskutimin, votimin, mbështetjen e një ligji që garanton luftën kundër krimit dhe korrupsionit. Ata do të flasin për zgjedhjet dhjetë herë, vetëm për t’i shpëtuar sfidës kryesore, ndërsa ajo është se si të sigurohen që të gjithë ata që kanë kryer krim të jenë të përgjegjshëm. Kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për ndryshim në Ligjin për Prokurorinë Publike, për të cilën ata, opozita, janë të detyruar ta mbështesin. Një parti që nuk lufton krimin dhe korrupsionin nuk ka asgjë për të kërkuar në zgjedhje. Ne presim që ky prioritet, i cili është thelbësor për qytetarët dhe ata e kërkojnë atë, është çështja e parë për të cilën do të arrijmë një konsensus. Partia opozitare nuk mund të thotë që kërkon, mbron dhe mbështet anëtarësimin në BE dhe NATO, dhe me çdo vendim dhe çdo sjellje bën njëmijë pengesa. Nëse ata janë për BE, këtu është shansi i tyre në shtator ta dëshmojnë atë, të votojnë ligjin për Prokurorinë Publike dhe të tregojnë se ata kanë ndaluar mbështetjen e krimit dhe korrupsionit”, tha Sheqerinska.