Disa dhjetëra qytetarë të vendit parkuan makinat e tyre të vjetra, por të ruajtura mirë në kalldrëm para barakave të Komunës Qendrës. Të ashtuquajturat olldtajmerë gjatë gjithë ditës tërhoqën shumë vëmendje nga kalimtarët të cilët fotografoheshin me automjetet, që për një moment mund të na kthejnë në një kohë tjetër.

Ky është një nga makinat që ka shkaktuar më shumë interes. Ndoshta sepse shumica e qytetarëve këtë model e kanë parë vetëm në televizion. Opeli është prodhuar para 70 viteve, dhe pronari i saj thotë se e posedon për katër vjet. Riparimi ka zgjatur dy vjet, dhe ka kushtuar 30,000 euro.

I solla të gjitha pjesët nga Gjermania. Edhe gomat, motorin dhe vidat, motori u riparua nga fakti se i vjetri nuk ishte i mirë. Nuk do ta jepja as për 100,000 euro.

Kadillak, Bubë e vjetër, Mini Moris, por edhe Fiqo, e cila është me të vërtetë mahniste me pamjen e saj. Këtë makinë mund ta shohim në ndonjë film artistik që regjistrohen jo vetëm në vend, por edhe në rajon.

Njëqind euro është mëditja të qëndrojë, një euro është një kilometër, një udhëtim në male dy euro një kilometër, plus karburant, akomodim për shoferin, nuk mund ta vozisni vetë nevojitet trajnim, është e mundur të prishet diçka, prandaj shkoj kudo me të kur merret me qira.”

Edhe pse shumica e këtyre automjeteve kanë kaluar një inspektim teknik dhe kanë regjistrim të duhur, ato mund të voziten në zonat e qytetit vetëm gjatë fundjavës kur nuk ka shumë trafik.