30 shtatori është shansi i fundit për Maqedoninë. Kjo ishte porosia kryesore në marshin mbështetës të referendumit që u organizua në Shkup.

Kryeministri Zaev u shpreh i bindur se qytetarët do t’i thonë PO integrimit në NATO dhe në BE dhe do ta mbështesin votimin e fund-shtatorit. Nga ana tjetër kryeparlamentari Xhaferi tha se më 30 shtator atdheu do të t’i besohet rinisë.