Sh.m.q.sh “Marija Kiri Skllodovska” është bë sinonim për suksesin. Dëshmitë janë të shumta, kurse kjo e ditës së sotit është vetëm se kurorizimi i të gjitha proekteve të cilat janë në numër pesëmbëdhjetë (15).

Sot ishim fitues të proektit “Sfidë për hulumtuesit e rinjë”, proekt i mbështetur nga Fondi për Inovacione, program i Ministrisë për Arsim dhe Shkencë.
Proekti ka të bëjë me testimin dhe analizën e ujit të Lumit Vardar.

I gjithë ky proekt do zgjasë 3 muaj ku pjesëmarrës do jenë nxënësit e shkollës tonë nën mentorimin e prof. Ejup SADIKI.

Vlenë të theksohet se nga tetëdhjetë e tetë (88) shkolla të mesme në Republikën e Maqedonisë së Veriut të cilat njëherit ishin konkuruese fituan vetëm katërmbëdhjetë (14) një ndër ta ishim edhe Ne.
Proekti jonë u cilësua si më inovativi dhe u rangua në Top 3 proekte më Inovative.