Shporta sindikale minimale në mars mbi 500 euro

Një familje katër anëtarëshe në mars i janë nevojitur minimum 32,852 denarë që t’i përmbushë nevojat kryesore.

Sipas shportës minimale që e përpiloi Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë, më tepër para ose 13.798 denarë i nevojiten për ushqim, ndërsa për shpenzime komunale dhe pajisje shtëpiake i nevojiten që të veçojë minimum 10.414 denarë.

Për higjienë personale dhe për higjienë në shtëpi një familje i nevojiten minimum 2.324 denarë, ndërsa për transport 2,154 denarë. Për veshje dhe këpucë i nevojiten 2.154 denarë, ndërsa për aktivitete kulturore 1.070 denarë.