A Facebook logo is seen on a smartphone in this photo illustration on November 15, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Përdoruesi mesatar kontrollon telefonin e mençur çdo 12 minuta.

Mediat sociale marrin thuajse gjithë kohën tuaj.

Hulumtimet e fundit kanë lidhur përdorimin e platformave të tilla si Facebok, Instagram dhe Twitter me vetëvlerësim të ulët, pagjumësi dhe memorie të dëmtuar.

Ndërkohë disa të tjerë lavdërojnë rrjetet sociale për dhënien e një platforme për zërat e margjinalizuar dhe nisjen e një sërë lëvizjesh të rëndësishme sociale, siç është pozicioni i trupit.

Por, çfarë në fakt ofron qëndrimi larg rrjeteve sociale?
Sipas rezultateve, madje vetëm disa orë larg medieve sociale mund të sigurojnë një shtytje shumë të nevojshme për mirëqenien e përgjithshme .

Pra, nëse ende nuk jeni bindur se çfarë përfitoni nëse rrini larg rrjeteve sociale, më poshtë keni përgjigjet e përfitimeve.

-Përmirësoni nivelin tuaj lidhur me palestrën

-Ndiheni më të lumtur dhe më të relaksuar

-Besimi i trupit tuaj do të përmirësohet

-Mund të flini më mirë

-Marrëdhëniet tuaja mund të përmirësohen

-Do të ndihmoni veten rreth frikës nga mungesa

-Mund të ulni sasinë e ushqimit që hani.