Disa nga hotelierët e Strugës dhe Ohrit vendosën të largojnë nga puna punonjësit e tyre në kohë të papërcaktuar.

Për gati një muaj, për shkak të përhapjes së pandemisë, objektet e hotelierisë janë mbyllur.

Alsat kontaktoi disa pronarë. Edhe pse shumica e tyre nuk donin të flisnin para kamerës, ata thanë që duhej të zbatonin këtë masë më jopopullore.