Vjen si befasi edhe në epokën dixhitale – por vetëm gjysma e 18 deri 24-vjeçarëve e kanë problem të lexojnë një orë tradicionale.

Më shumë se një e pesta e grupmoshës – e njohur si Gjenerata Z – kanë problem duke treguar kohën në një orë analoge.

Dhe brezi pak më i vjetër u tregua pak më mirë, pasi një në pesë 25 – 34-vjeçar pranon se ata gjithashtu e kanë të vështirë ta tregojnë kohën në orë me duar.

Ndërkohë, vetëm 4 përqind e atyre që janë mbi moshën 55 kanë humbur aftësinë për të lexuar një orë dore.

Sondazhi YouGov, i më shumë se 2000 personave, krijon mundësinë që gjenerimi i smartphone të përfundojë mund të humbasë aftësinë për të lexuar fytyra analoge të orës.
Lajmet do të vijnë si një goditje e madhe për prodhuesit tradicionalë të orës, pasi tregu i tyre vazhdon të bie çdo vit.

Ekspertët thonë se rritja e telefonave inteligjentë ka lënë sasi në rritje të të rinjve të paaftë për të lexuar orë tradicionale.

Hulumtimi është porositur nga Marloe Watch Company, një projektues britanik për orë dore.