Njerëzit kalojnë shumë kohë duke menduar për seksin, duke u përpjekur ta arrijnë atë përfundimisht.
Ka shumë arsye pse seksi është e rëndësishme për njerëzit, disa janë fizikisht dhe disa janë emocionale.

Gjatë viteve janë bërë shumë studime mbi përfitimet e seksit, dhe deri më tani janë gjetur 13

Gjatë seksit, kimikatet lehtësohen për të lehtësuar dhimbjen
Seksi djeg kalori
Forcon sistemin tuaj imunitar
Seksi është i mirë për zemrën
Ndihmon në luftimin e stresit
Redukton rrezikun e kancerit të prostatës
Seksi ju bën të ndiheni më të shëndetshëm
Redukton rrezikun e ulcerës së stomakut
Seksi ul presionin e gjakut
Përmirëson gjumin
Për shkak të seksit, burrat janë më emocionalë
Forcon kujtesën
Ndihmon në reduktimin e ankthit