Dëmi është shkaktuar, ai dëm sot është turp dhe shkatërrim i dinjitetit te të gjith qytetarët e Maqedonisë, por hap para mund të bëhet.

Këtë sonte e potencoi në Klan Maqedoni lideri i VMRO-DPMNE-së Hristian Mickoski, duke komentuar mbi atë se çfarë mund të bëjnë për kthim të emrit të Republikës së Maqedonisë dhe marrëveshjet e nënshkruara nga pushteti aktual.

“Ka mundësi dëmin ta riparojmë, por me kush ajo të bëhet përmes ligjeve dhe Kushtetutës. Përr atë na duhet shumicë e dy të tretave, konkretisht 80 deputetë, ose shumicë e Badinterit. Kjo është realitet, unë asgjë nuk premtoj, vetëm për të ardhur në pushtet”, tha Mickoski.