Pasi të keni punuar jashtë, temperatura e trupit rritet, kështu që nëse dëshironi të keni dush të freskët, mos e leni veten të presë.

Një dush ju ndihmon në procesin e rikuperimit kur bëhet fjalë për muskujt tuaj. Ajo zvogëlon dhimbjen dhe ndihmon muskujt të forcohen me shpejt, shkruan Bright Side.

Ushtrimi bën që fibrat e muskujve tuaj të shtrihen dhe përdor glukogjenin për të ushqyer trupin tuaj.
Kjo është arsyeja pse rimbushja e atyre humbjeve shpejt është kaq e rëndësishme.

Provoni të hani një vakt të përbërë nga proteina dhe pak karboni jo më shumë se 30 minuta pas stërvitjes tuaj.