“Unë të dua” është një frazë jashtëzakonisht e fuqishme, por edhe pse ka kuptim për disa njerëz, jo të gjithë ndjejnë të njëjtën ndikim nga shprehja.

Në realitet, të gjithë duhet të marrim dhe të japim dashuri në mënyra të ndryshme, ndonjëherë jo vetëm verbale. Disa prej nesh duhet ta ndjejnë një “Unë të dua”, përtej këtyre tre fjalëve.

Në fakt, sipas Gary Chapman, autor i The 5 Love Languages, ekzistojnë pesë gjuhë dashurie.

Këto pesë gjuhë dashurie janë:

Marrja e dhuratave

Koha e kaluar së bashku

Konfirmimi i dashurisë

Përkushtimi(devotshmëria)

Prekjet fizike.

A e dini se cilat prej tyre “flisni”?
Pra, varësisht nga mënyra se si ju ose partneri juaj duhet të ndiheni të dashur, nëse është një dhuratë e shtrenjtë, një masazh ose diçka tjetër, mendoni për të gjetur mënyrat më të mira dhe më të fuqishme me të cilat të mund t’i tregoni partnerit tuaj se sa kuptim dhe rëndësi ka për ju të shkuarit përtej thjesht të thënit të një “Unë të dua”, shkruan bota.al. Ndani eksperiencat me partnerin tuaj, duke dhënë ide për disa mënyra që do t’ju ndihmojnë të ktheni të njëjtën dozë dashurie.