Të qëndroni të hidratuar është thelbësore për shëndetin, por Universiteti i Floridës thotë se tre të katërtat e njerëzve nuk pinë ujë mjaftueshëm.

Dehidrimi shkaktohet kur trupat tanë humbin më shumë lëngje sesa marrim.

WebMD shpjegon se ne natyrisht humbim lëngje çdo ditë nga çdo gjë, nga avujt e ujit në frymën tonë, deri te urina dhe djersa.

Problemi është, se mos marrja e ujit të mjaftueshëm mund të shkaktojë simptoma serioze.

Për këtë arsye, është e rëndësishme të kuptoni shenjat e dehidrimit, madje edhe në formën e saj më të butë, në mënyrë që të mbani trupin tuaj – që është 60 për qind e ujit – të funksionojë siç duhet.

Një nga mënyrat më të mira për të treguar nëse jeni i dehidruar është të shikoni ngjyrën e urinës.

Nëse është diçka më e errët se një ngjyrë e zbehtë kashte, ju nuk po pini mjaftueshëm lëngje.
Simptoma të tjera përfshijnë:
hundë dhe gojë të thatë
lodhje
mungesa e përqendrimit
të vjellja
dhimbje koke
kapsllëk
infeksione të traktit urinar.