Disa skulptura kanë mbetur moderne, pavarësisht se ato u krijuan gjatë kohëve të lashta.

Ata thyejnë stereotipet, mashtrojnë gravitetin dhe na frymëzojnë për të bërë gjëra të mëdha.

Artistët që krijojnë këto kryevepra janë të mahnitshme sepse arrijnë t’i kthejnë materialet kokëfortë në art.

Antibes, France – July 24, 2016: bronze sculpture in Antibes. It is an outdoor exhibition in the city of Antibes during the summer of 2016 from Dutch born sculptor Nicolas Lavarenne