Autostrada “Arbën Xhaferi” para disa javësh u përurua me një ceremoni madhështore.

Një investim prej 700 milionë eurosh, e gjatë 65.5 km. Vlerësimet janë se kjo autostradë redukton në mënyrë të theksuar udhëtimin Shkup-Prishtinë dhe tani më mund të udhëtoni për vetëm 45 minuta. Por çfarë është ajo që vazhdon t’i shqetësojë qytetarët?

Kolona të gjata në kufirin Kosovë-Maqedoni. Një qytetar na dërgoi një video ku dëgjohet se si debaton me policin kufitar. Arsyetimi sipas policit është vendosja e softuerit të ri në doganë dhe kjo po ngadalëson kontrollin.

Qytetari: Përse qe 2-3 ditë ka kaq shumë kolonë zotëri?
Polici: “Është problem i sistemit, jo i joni”.
Qytetari: Çfarë sistemi është ai që po shkakton gjithë këtë kolonë?

Polici: “Ky është 4-5 herë më i ngadalshëm se sistemi i vjetër”.
Qytetari: Po si ka mundësi që keni vendosur sistem të ngadalshëm në vitin 2019?

Polici: “Nuk e di çfarë të them”.
Qytetari: Po shoh gjithë këtë kolonë, çfarë është kjo gjë palidhje?! Edhe dje edhe pardje e njëjta gjë.
Polici: “Nuk e di”.

Qytetari: Domethënë gjithmonë do të shkaktohen kolona të tilla ë? booo…Në rregull ditë të mbarë.
Nga MPB thonë se është e vërtetë se është ndryshuar sistemi i vjetër me sistemin e ri.

“Po është e vërtetë se është vendosur një sistem i ri elektronik në kufirin Bllacë që është promovuar para një jave. Ka pasur një problem me sistemin por ai është rregulluar menjëherë dhe tani shkon gjithçka siç duhet”, thonë nga Ministria e Punëve të Brendshme.

Por të njëjtën gjë nuk e thonë qytetarët. Sipas tyre, pritjet në doganë janë shtuar ndjeshëm. Kjo shkakton nervozë tek ata dhe nëse nuk zgjidhet si çështje, paralajmërojnë denoncime të reja.