Gjatë ditës së sotme do të mësohet fituesi i Topit të Artë që ndahet nga “France Football”.

Pas dhjetë vjetësh duke shpërndarë trofeun mes Messit dhe Cristiano Ronaldos , pesë për secilën prej tyre, sot mund të ndryshoj adresën.

Edhe pse është në top treshe, Ronaldo nu do të udhëtoj në këtë ceremoni.

Topi aktual i Artë ka disa karakteristika shumë të sakta, të cilat e bëjnë të dëshiruar nga lojtarët. Masa 31 centimetra i lartë, 23 i gjatë dhe 23 i gjerë dhe peshon 7’2 kilogramë . Vlera ekonomike e saj vlerësohet në një masë disi më të lartë se 3,000 euro.