Oliver Spasovski, kryeministri teknik i Maqedonisë, tha në emisionin e Top Tema në Telma se masa të reja për të kufizuar epideminë e koronavirusit varen nga disiplinimi i vetë qytetarëve.

“Do të ketë kufizime të reja nëse masat nuk respektohen. Vetëm nëse bashkohemi dhe kundërshtojmë armikun më të madh dhe të padukshëm të vendit tonë, atë e mundim”, tha Spasovski.

Në përgjithësi, ai tha se çështja e mosrespektimit të ndalimeve të lëvizjes gjatë fundjavave nga ora 16.00 deri në ora 05.00 tha se ai kishte diskutuar tashmë për arrestimet në stacionet policore dhe ngritjen e kallëzimeve penale në MPB.

Sipas Spasovski, përparësia kryesore e qeverisë është shëndeti dhe jeta e qytetarëve dhe për këtë arsye një pjesë e madhe e burimeve janë të përqendruara në mbrojtjen e njerëzve dhe uljen e rrezikut të përhapjes së virusit.

“Në atë mënyrë ne mund të jemi më efikas në ekonomi, sepse sa më shpejt të vendoset nën kontroll, aq më mirë do të jetë ekonomia”, tha Spasovski sonte.