Ditën e djeshme, u mbajt një protestë u mbajt sonte në qendër të Bukureshtit kundër masave kufizuese të vendosura për të shtypur përhapjen e koronavirusit.

Përkundër numrit në rritje të infektuarve dhe të vdekurve të sapo infektuar nga kovida 19, rreth 1.000 njerëz në Sheshin e Fitores shprehën pakënaqësinë me ndalimin e ditës dhe vendimin për të mbyllur dyqanet që kanë qenë në fuqi që nga fundi i Marsit, raportojnë mediat.

Numri i përgjithshëm i rasteve të konfirmuara të koronavirusit në Rumani dje kaloi një milion.

Ka 12,000 pacientë në spitalet në të gjithë vendin, nga të cilët pothuajse 1,500 janë në kujdesin intensiv.