Drejtori i Agjencisë për Rini dhe Sport, Darko Kaevski, sot në një konferencë për media në Qeveri shpalosi pakon e masave me të cilën do të ndihmojë sportin.

“Javët e kaluara jemi përqendruar që të mbajmë sportin në normalitet gjatë kësaj pandemie. Është përcaktuar pagesa e ndihmës financiare për sportistët, punëtorët e sportit, dhe ajo do të paguhet në bazë të një kontrate pune të secilit që merret me sport. Kjo është një pagë minimale prej 14.500 denarë për muajt prill dhe maj, fonde të destinuara drejtpërdrejt për sportistët dhe punëtorët e sportit në mënyrë që të qëndrojnë në vendet e tyre në këtë situatë krize ”, tha Kaevski, i cili shpjegoi kushtet në të cilat klubet mund të kërkojnë këtë ndihmë.

Artikulli paraprakAdemi: Arsimi online është zgjidhje sistematike dhe ka mekanizma për kontrollimin e shkollave
Artikulli tjetërNjë i vdekur dhe 21 raste të reja me koronavirus sot në Kumanovë