Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta ka organizuar një festë për nder të 106 vjetorit të shpalljes së pavarësisë.
Në këtë pritje të Metës, i pranishëm ishte edhe ish-presidenti kroat, Stipe Mesiç.

Mesiç i cili njihet si mik i madh i shqiptarëve, nuk ngurroi që të realizojë edhe shqiponjën në fotografinë e përbashkët me Ministrin e Infrastrukturës në Kosovë, Pal Lekaj dhe shumë zyrtarë të tjerë.