Republika e Maqedonisë i përjeton momentet më të këqija nga pavarësia e saj të “gdhendur” në momentet e ardhshme nga lufta për shtetësi.

Të nderuar, Republika e Maqedonisë asnjëherë nuk do të shkatërrohet. Republika e Maqedonisë është formuar mbi gjak dhe vepra për respekt, që pushteti i tanishëm nuk e ka. Republika e Maqedonisë është formuar mbi ide që pushteti i tanishëm i kapitullimit asnjëherë nuk do t’i fshijë. Republika e Maqedonisë është KULMI i luftës së Maqedonisë për autonominë dhe identitetin e mbrojtur. Ashtu dhe do të mbetet.

Kapitullimi i dakorduar asnjëherë nuk do të ringjallet te populli maqedonas.

Të nderuar, VMRO-ja është formuar nga populli, VMRO-ja mbetet me popullin dhe lufta e tyre e identifikimit është luftë për të vërtetën.
Naum Stoikovski, zëdhënës i VMRO-DPMNE-së