Në qytetin e Strugës sot në organizim të Klubit të karatesë “Drini” u organizua turneun ndërkombëtar në karate për të 16 vit me radhë, “Struga Open 2019”.

Turneu u hap nga zv.drejtori i Agjencisë për Rini dhe Sport, Izmit Nura, institucion që për herë të parë bën financimin e një aktiviteti të tillë, edhe pse në qytetin e Strugës organizohet tani e 16 vite.Gjatë fjalimit përshëndetës, Nura deklaroi që dera për sportin shqiptar që të jetë hisetare në buxhet tashmë është hapur, duke premtuar përkrahje për aktivitetin në fjalë edhe në vitet në vijim.Në këtë tune morën pjesë mbi 50 klube e mbi 500 sportistë nga Shqiperia, Kosova, Mali iZi, Serbia dhe Klubet nga Maqedonia e Veriut.